Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Библиотеката в/и града”

23/10/2018 - 24/10/2018

На 23 и 24 октомври 2018 Цифрова република ще се включи в Юбилейна научна конференция по случай 90-годишнината на Столична библиотека – „Библиотеката в/и града”.

В панелите на конференцията ще вземат участие още проф. Михаил Неделчев, проф. Калин Янакиев, доц. Георги Лозанов, проф. Александър Кьосев, проф. Анна Кръстева, проф. Вера Ганчева и др.

Нашите юристи, Пламена Попова и Ана Лазарова, ще представляват не само Цифрова република, но и общността на Creative Commons България  и като такива ще модерират сутрешния панел “Библиотеките в концепцията на ЕС за умния град”. Те ще участват с няколко теми, свързани с цифровизирането на културното наследство и колекциите на библиотеките в частност; действащото законодателство, касаещо дейността на културните институции и готвените промени на европейско и национално ниво; авторското право в контекста на цифровизирането на библиотечните колекции и стандартизирани лицензи и означения на авторскоправния статус на произведенията, които се използват при предоставянето на обществен достъп до тях.

Детайли

Начало:
23/10/2018
Край:
24/10/2018
Събитие Тагове:
, , ,

Организатор

Столична библиотека
Уебсайт:
https://www.libsofia.bg/page/bg/nachalo.php

Място

Американски център на Столична библиотека
пл. "Славейков" 4a
София, 1000 България
+ Google Map