Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Симпозиум „Технология и регулиране в конвергентна среда. Ролята на социалните медии и последиците от това”

12/11/2019 @ 13:30 - 14:30

На 11 и 12 ноември 2019 г. ще се проведе симпозиум на тема „Технология и регулиране в конвергентна среда. Ролята на социалните медии и последиците от това” (“Technology and regulation in a convergent environment. The role of social media and its implications”), организиран съвместно от Фондация „Медии 21“ и Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Димитър Димитров от Цифрова република ще участва в Панел 3 на симпозиума (от 13:30 до 14:30 часа) в дискусия на темата „Social networks, smart journalism, access to information and GDPR„.

Събитието ще се проведе Представителство на Европейската комисия в България. Проявата е част от дейностите по проект “Compact: From research to policy through raising awareness of the state of the art on social media and convergence” (COMPACT), финансиран по Програма „Хоризонт 2020“ на Европейската комисия.

В симпозиума ще вземат участие представители на Европейската комисия, международни и чуждестранни институции, публичния сектор, неправителствени организации, академичните среди, бизнеса, средствата за масова информация и други заинтересовани страни.

Като специален гост на симпозиума е поканена д-р Ксианхонг Ху, програмен специалист в областта на комуникациите и информацията на ЮНЕСКО, която на 12 ноември ще изнесе лекция на тема „Living in an interconnected world. How to assess best the Internet environment including its gender dimension?“ относно същността и прилагането на индикаторите за оценка на универсалността на Интернет средата, разработени от ЮНЕСКО.

Работният език на проявата ще бъде английски.

Място

Представителство на Европейската комисия в България
ул. "Г.С. Раковски" № 124
София, България
+ Google Map