Технологии и бизнес: DEV.bg All in one

startup-photos

На 25 август 2018 година в SoftUni се проведе събитието All in one на DEV.BG – 15 лекции, разпределени в два паралелни трака, които събраха на едно място едни от най-изявените лица на IT бизнеса в България.

На събитието бяха засегнати почти всички от най-нашумелите за 2018 технологии и тенденциите в тяхното развитие. В повечето презентации отекваше категоричното послание, че IT специалистите не могат и не трябва да остават откъснати от бизнеса. Теодор Панайотов, на своята лекция The Future of IT: survival guide, заяви, че всички компании за в бъдеще ще са по своята същност ще бъдат IT компании.

Това, което IT специалистите наблюдават като необратима тенденция за масово преобръщане на отношенията в предимно цифрови, показва именно от какво значение създаването на правна уредба, която няма да възпрепятства излишно развитието на онлайн бизнеса. По време на разговорите с представители на индустрията през networking частта от събитието, участниците споделиха, че именно неяснотата относно правната уредба е основен проблем при определянето на бъдещото развитие на компаниите им.

От лекторите позитивно впечатление направи Светлин Наков, който представи своето въведение в блокчейн технологиите – “Дигитално предприемачество и ICO проекти”, с помощта на презентация, освободена под лиценза на Creative Commons BY-NC-SA (признание, споделяне на споделеното с нетърговска цел). Можете да намерите презентацията, заедно с обясненията на Наков, на неговия уебсайт.

Темата за отворения достъп е широко засегната в IT средите и се надяваме, че повече лектори и за в бъдеще ще решат да лицензират свободно знанието, което споделят на подобни форуми.

Изображение: Източник PEXELS; CC0 License.

Related Posts

Leave a comment