Кампанията срещу член 13 с нови поддръжници

5

Кампанията на “Цифрова република” срещу член 13 от проектодирективата за авторското право в цифровия единен пазар наскоро получи подкрепата на още двама нови поддръжници: Столична библиотека и SiteGround Hosting

Столична библиотека, подобно Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, която също се обяви против онлайн цензурата, си е поставила за цел да улесни достъпа до знание и води засилена политика за модернизация и дигитализация. Библиотеката поддържа различни онлайн каталози за улеснение на читателите, както и набор от е-издания на книги и списания. Автоматизираното филтриране на информация би засегнало пряко разпространението на знание в интернет и дейността на Столична бибилиотека в тази сфера. Именно затова библиотеките също казват “стоп” на робополицията.

SiteGround, обявени за най-добрият работодател в България, са фирма за уеб хостинг, която вижда проблемите, които предвидената законодателна промяна би имала за бизнеса от икономическа, техническа и юридическа гледна точка. Представители на фирмата изнесоха и презентация, излагаща съображенията им относно член 13, по време на събитието на Цифрова република “Филтри и предразсъдъци”.

Related Posts

Leave a comment